JAMB Chemistry 2022 Questions and Answers



  2022-05-05
  Nigeria

JAMB Chemistry 2022 Questions and Answers: Checkout JAMB Chemistry Questions and Answers 2022, JAMB 2022 Chemistry CBT objective answers and Jamb Chemistry Question 2022. The Joint Admissions and Matriculations Board (JAMB) is a Nigerian entrance examination board for tertiary-level institutions. The board conducts entrance Unified Tertiary Matriculation Examination for prospective undergraduates into Nigerian universities. The board is also charged with the responsibility to administer similar examinations for applicants to Nigerian public and private monotechnics, polytechnics, and colleges of educations. The pioneer Registrar was Mr. Michael Saidu Angulu who served from inception in 1978 to 1986. The current registrar of Jamb is Professor Ishaq Oloyede who was appointed by president Muhammadu Buhari in August, 2016.

We are getting things ready for you. Stay tune as our teams are right now verifying the JAMB Chemistry CBT answers 2022, JAMB Chemistry 2022, JAMB 2022 Chemistry runs. JAMB Biology (7am, 9am, 1:30pm, 3pm) Questions & Answer exam question and getting the answers ready.

Please Note that the JAMB 2022 Chemistry OBJECTIVE and CBT questions and answers  and any other JAMB expo is provided by us for free. We understand that a lot of website charge of collect money from student to provide JAMB  expo Chemistry CBT answers to them. JAMB questions and answers are provided for free. We will do same during Other Exam like WAEC and NECO.

Jamb CBT (Computer Based Test) Centres are the various locations and centers in Nigeria approved by JAMB for the registration of the UTME examination. There are various JAMB CBT centers/locations in the 36 states in Nigeria including the Federal Capital Territory (Nigeria), FCT.

JAMB Chemistry Questions and Answers 2022

All the JAMB 2022 Chemistry questions and answers for different days will will posted in this page. The UTME Exam Starting Date Friday, 6th May 2022 and will be Ending on Monday, 16th May 2022.

We  have dedicated this page for all questions and answers that has to do with JAMB Chemistry 2022.  All section and

JAMB Chemistry 2022 Friday 6th May For 7am, 9am, 1:30pm, 3pm morning and afternoon free questions answers posted

JAMB Chemistry Questions 2022 Morning CBT OBJECTIVE Answers Loading…99.3%

JAMB Chemistry Answers 2022 Loading….

JAMB Chemistry answers 2022 Loading…

1. What is the shape of a molecule of CCl4?

A. Pyramid

B. tetrahedral

C. Trigonal planar

D. linear

ANSWER: B (Tetrahedral)

2. A sample of gas with an initial volume of 2.5 dm3 is heated and then allowed to expand to 7.5 dm3 at constant at pressure. What is the ratio of the final temperature of the initial absolute temperature?

A. 3:1

B. 1:3

C. 2:5

D. 5:2

ANSWER: A (3:1)

3. 6g of Mg was to 100cm3 of 1 moldm3 H2 SO4 . What mass of Mg remained undissolved? (Mg = 24)

A. 0.24g

B. 2.4g

C. 3.6g

D. 0.36g

ANSWER: C (3.6)

4. Which of the following will act as both oxidizing agents and reducing agents?

A. H2 S

B. NH3

C. Cl2

D. SO2

ANSWER: D ( SO2 )

JAMB Chemistry Questions and Answers 2022

5. A metal which can be used as sacrificial anode for preventing corrosion of length of iron pipe is

A. copper

B. magnesium

C. silver

D. lead

ANSWER: C (Silver)

6. Which of the following increases as boiling water changes to steam?

ATemperature of the system

B. degree of disorder of the system

C. number of molecule

D. Activation energy

ANSWER: B (Degree of disorder of the system)

7. Which of the following is stable to heat

A. NaHCO3

B. ( NH4 )2 SO4

C. Ag NH3

D. K2 CO3

ANSWER: D ( K2 CO3 )

8. Which of the following will precipitate in dil. HCl

A. ZnS

B. Na2 S

C. Fe S

D. CuS

JAMB Chemistry Questions 2022 and Answers Continues

ANSWER: D ( CuS )

9. Which of the following does NOT contain aluminum as a component?

A. Over-head cables

B. Duralumin

C. Container for caustic soda

D. Container for trioxonitrate (v) acid

ANSWER: C (Container for caustic soda)

10. The removal of rust from iron by treatment with tetraoxosulphate (vi) acid is based on the

A. Hydrolysis of the iron

B. Reaction of acid with base

C. Oxidation of the rust

D. Dehydration of the iron

ANSWER: D ( Dehydration of the iron )

See: JAMB Chemistry Syllabus

11. Which of the following constitutes a mixture? I. Petroleum II. Rubber latex III. Vulcanizer’s solution IV. Carbon (iv) sulphide

A. I, II and III

B. I, II and IV

C. I and II only

D. I and IV

ANSWER: A ( I, II and III)

JAMB Chemistry 2022 Questions and Answers 

12. 30 cm3 of oxygen at 10 atmosphere pressure is placed in a 20 dm3 container. Calculate the new pressure if the temperature is kept constant.

A. 6.7 atm

B. 15.0 atm

C. 6.0 atm

D. 66.0 atm

ANSWER: A ( 15.0 atm)

13. A sample of gas exerts a pressure of 8.2 atm when confined in a 2.93 dm3 container at 20c. The number of moles of gas in the sample is

A. 1. 00

B. 2.00

C. 3.00

D. 4.00

ANSWER: A ( 1.00)

14. A quantity of air passed through a weighted amount of alkaline pyrogallol. An increase in the weight of the pyrogallol would result from the absorption of

A. nitrogen

B. neon

C. argon

D. oxygen

More On JAMB Chemistry Questions and Answers 2022

You are on this page because you want the 2022 JAMB Chemistry expo.  The question and answers will be posted here during the JAMB Chemistry UTME examination. Keep checking and reloading this page for the answers.

JAMB Chemistry Answers 2022 Now Solving And Loading

Subjects Related To JAMB Chemistry 2022 Questions and Answers

We want to hear from you concerning the JAMB Chemistry Questions and Answers 2022, kindly drop your Time for your UTME examination in the comment section below.



This job originally appeared elsewhere


Share this job with your friends!
Facebook Twitter LinkedIn whatsapp

Subscribe



  • Email this to a friend
  • Share with a friend
          Facebook Twitter LinkedIn whatsapp
  • Report this Job
  • Save this Job


JOBS IN NIGERIA

Assistant Asset Manager at JMG Limited


GUS Consulting Limited Recent Job Recruitment – Apply Now!


NPower News Today 2022: Stipend, Nexit Training, NASIMS News, Batch C Stream 2, Shortlist, Deployment, Batch A, B & C, NEXIT


NPower News Today (Monday May 02, 2022): Stipend, Nexit Training, NASIMS News, Batch C Stream 2, Shortlist, Deployment, Batch A,


Manager, Budget Control at 9mobile Nigeria