JAMB Accounting 2022 Questions and Answers



  2022-05-05
  Nigeria

JAMB Accounting 2022 Questions and Answers: Checkout JAMB Accounting Questions and Answers 2022, JAMB 2022 Accounting CBT objective answers and Jamb Accounting Question 2022 | Principles of Financial Accounting 2022. The Joint Admissions and Matriculations Board (JAMB) is a Nigerian entrance examination board for tertiary-level institutions. The board conducts entrance Unified Tertiary Matriculation Examination for prospective undergraduates into Nigerian universities. The board is also charged with the responsibility to administer similar examinations for applicants to Nigerian public and private monotechnics, polytechnics, and colleges of educations. The pioneer Registrar was Mr. Michael Saidu Angulu who served from inception in 1978 to 1986. The current registrar of Jamb is Professor Ishaq Oloyede who was appointed by president Muhammadu Buhari in August, 2016.

We are getting things ready for you. Stay tune as our teams are right now verifying the JAMB Accounting CBT answers 2022, JAMB Accounting 2022, JAMB 2022 Accounting runs. JAMB Biology (7am, 9am, 1:30pm, 3pm) Questions & Answer exam question and getting the answers ready.

Please Note that the JAMB 2022 Accounting OBJECTIVE and CBT questions and answers  and any other JAMB expo is provided by us for free. We understand that a lot of website charge of collect money from student to provide JAMB  expo Accounting CBT answers to them. JAMB questions and answers are provided for free. We will do same during Other Exam like WAEC and NECO.

Jamb CBT (Computer Based Test) Centres are the various locations and centers in Nigeria approved by JAMB for the registration of the UTME examination. There are various JAMB CBT centers/locations in the 36 states in Nigeria including the Federal Capital Territory (Nigeria), FCT.

JAMB Accounting Questions and Answers 2022

All the JAMB 2022 Accounting questions and answers for different days will will posted in this page. The UTME Exam Starting Date Friday, 6th May 2022 and will be Ending on Monday, 16th May 2022.

We  have dedicated this page for all questions and answers that has to do with JAMB Accounting 2022.  All section and

JAMB Accounting 2022 Friday 6th May For 7am, 9am, 1:30pm, 3pm morning and afternoon free questions answers posted

JAMB Accounting Questions 2022 Morning CBT OBJECTIVE Answers Loading…99.3%

JAMB Accounting Answers 2022 Loading….

JAMB Accounting answers 2022 Loading…

1. The officer responsible for ascertaining whether all public expenditure and appropriation are in time with the approved guideline is the

A. Creditor

B. Cashier

C. Auditor General

D. Bursar

ANSWER: C (Auditor General)

2. The cash basis of accounting requires the recognition of revenue only when they are

A. sent Out

B. documented

C. lost

D received

ANSWER: D (Received)

3. Responsibility accounting is particularly concerned with

A. variable cost

B. fixed cost

C. controllable costs

D. uncontrollable costs

ANSWER: C (Controllable costs)

4. Earnings per share is a measure of

A. loss

B. profit

C. income

D. expenditure

ANSWER: B (Profitability)

JAMB Accounting Questions and Answers 2022

5. Subscription owned by members of a club is a/an

A. liability

B. property

C. Asset

D. club ownership

ANSWER: C (Asset)

6. The subscription paid in advance is treated in the balance sheet of a club as

A. liability

B. cost

C. asset

D. expenditure

ANSWER: A (liability)

7. The movement of goods from head office to branch is treated in the head office accounts as

A. sales

B. income

C. goods transfer

D. goods migration

ANSWER: A (Sales)

8. Which of the following is a common cause of the discrepancy between head office and branch trial balance

A. creditor in transit

B. debtor and cash in transit

C. cash in transit

D. cash movement

ANSWER: B (Debtors and cash in transit)

JAMB Accounting Questions 2022 and Answers Continues

9. Which type of stock valuation method would a vegetable seller adopt in valuing its product?

A. FiFQ

B. FFO

C. FIFE

D. FIFO

ANSWER: D (FIFO)

10. The transactions relating to liquidation in partnership account is drawn by using

A. credit account

B. debit account

C. cash account

D. property account

ANSWER: A (cash account)

JAMB Accounting 2022 Questions and Answers 

11. The discount column of a three column cashbook is not balanced off but periodically transferred to the discount account because discounts?

A. are not important in cashbooks.

B. are cash items only.

C. do not form part of double entry.

D. are used for bank reconciliation.

12. When is a petty cash account debited?

A. When the fund is established and every time money is spent.

B. When the fund is established and every time it is replenished.

C. When the fund is established and when the size of the float is decreased.

D. Every time money is drawn from the petty cash.

13. When preparing a bank reconciliation statement, which of the following is deducted from the balance per bank statement?

A. Bank charges.

B. Uncleared cheques.

C. Returned cheques.

D. unpresented cheques.

More On JAMB Accounting Questions and Answers 2022

You are on this page because you want the 2022 JAMB Accounting expo.  The question and answers will be posted here during the JAMB Accounting UTME examination. Keep checking and reloading this page for the answers.

JAMB Accounting Answers 2022 Now Solving And Loading

Subjects Related To JAMB Accounting 2022 Questions and Answers

We want to hear from you concerning the JAMB Accounting Questions and Answers 2022, kindly drop your Time for your UTME examination in the comment section below.



This job originally appeared elsewhere


Share this job with your friends!
Facebook Twitter LinkedIn whatsapp

Subscribe



  • Email this to a friend
  • Share with a friend
          Facebook Twitter LinkedIn whatsapp
  • Report this Job
  • Save this Job


JOBS IN NIGERIA

Ama-Zuma Group Available Job Vacancy – Apply Now!


Executive Assistant at the OPEC Fund for International Development


UNDP Recruitment 2022 May (4 Positions) | United Nations Development Programme Recruitment 2022 Portal, Careers & Job Vacanc


Mastercard Foundation Available Job Opportunity – Apply Now!


Loan Officer at Aideplanet Limited